FRA

Mozi

2018-11-08 18:30 2018-11-29 20:00 Mozi - Novemberi ajánló – Környezetvédelmi Hónap

Hozzáadom a naptáramhoz

Mozi - Novemberi ajánló – Környezetvédelmi Hónap

2018. november 8. 18:30 - 2018. november 29. 20:00

Novemberi ajánló – Környezetvédelmi Hónap

A környezet mindannyiunk közös ügye!  Szelektív hulladékgyűjtés, felelős növénytermesztés, elektromos járművek, megújuló energiák: a környezetvédelem manapság már a mindennapjaink része. A felismerés után azonban jön a döntés ideje: készen állunk arra, hogy megváltoztassuk a szokásainkat? Vajon egyszerű dolog ez? Mi tart minket vissza? A Francia Intézet szeretné felhívni a figyelmet az egyéni választásokra és ezeknek az emberre és más élőlényekre gyakorolt oly fontos következményeire. Először a Mire várunk még?” c. dokumentumfilmmel Ungersheimbe kalauzoljuk el a nézőket, hogy megmutassuk, hogy ez a 2 000 lakosú francia falu hogyan tudja jelentősen csökkenteni az ökológiai lábnyomát. A második megállónk Kongóban, Katanga tartomány déli részén lesz a Malaka c. filmmel, amely 2017-ben megkapta a Cannes-i Kritikusok Hetének nagydíját. A filmben Kabwita Kasongo próbál meg túlélni az őt körülvevő ellenséges világban.

Aztán irány Kína és a hatalmas város, Csungking, ahol az utolsó, a lebontás szélén álló régi negyed lakosai küzdenek a maradásért: ez az Utolsó napok Shibatiban, amely a Télérama c. hetilap szerint „tele van kegyelemmel és érzelemmel”.

Amikor újragondoljuk a hétköznapjainkat, akkor gondolnunk kell az állatokra és a hozzájuk fűződő kapcsolatunkra is. A Girafada c. érzelmes fabulában egy édesapa mindent megtesz azért, hogy a fia kedvéért megmentsen egy zsiráfot. A Sam - Kismadár nagy kalandja c. filmben mi is repülünk egy buktatókkal teli úton egy élettel teli vígjátékban, amely egy vándorlásra kényszerült madár nagy bátorsága előtt tiszteleg. Végezetül pedig a Búcsú nélkül c. szívbemarkoló dokumentumfilmben nyomon követhetjük Claudette harcát, aki szeretné megmenteni a kergemarha-kórban szenvedő állatai életét.

2018-11-08 18:30 2018-11-29 20:00 Mozi - Novemberi ajánló – Környezetvédelmi Hónap

Hozzáadom a naptáramhoz

Institut français de Budapest, Auditorium

www.franciaintezet.hu

Fő u. 17,
1011 Budapest