FRA

Médiatár

felújított Médiatár barátságos terekkel, frissített anyagokkal várja az olvasókat. 

Állománya 25.000 francia nyelvű dokumentumból (könyv, DVD, CD, folyóirat) áll, amely kiegészül tableten és VR szemüvegen elérhető digitális tartalommal. A három szintet elfoglaló gyűjtemény egész évben újdonságokkal bővül, nemcsak a polcokon, hanem a Culturethèque elnevezésű online könyvtárban is, amely az ország egész területén elérhető. A gyermekeket 0 és 12 év között külön olvasóterem várja az első szinten, a tizenévesek pedig egy számukra berendezett térben olvashatnak, tanulhatnak és beszélgethetnek.

A Médiatár számos programnak is helyet ad: gyerekeknek és fiataloknak szóló foglalkozások, a könyvtár felfedezése iskolai osztályok számára, előadások, felolvasások, könyvbemutatók, megbeszélések, fogadások.

A nagyközönség számára keddtől péntekig 14 és 19 óra között, szombaton 10 és 17 óra között tart nyitva. Tömegközlekedéssel, autóval, kerékpárral, babakocsival, valamint mozgásukban korlátozott személyek számára is megközelíthető.

A könyvtár látogatása és a helyben használat ingyenes. A dokumentumok kölcsönzéséhez IF Pass kártya szükséges. 

A beiratkozáshoz kérje segítségünket helyben vagy iratkozzon be online

Távbeiratkozás:

 1. Töltse le a beiratkozáshoz szükséges nyomtatványt és a szabályzatot.
 2. Töltse ki az adatlapot, és küldje el a mediatar@inst-france.hu címre Amennyiben kedvezményre jogosult, kérjük, juttassa el részünkre a jogosultságot igazoló dokumentum másolatát (diákigazolvány, nyugdíjas igazolvány, pedagógus igazolvány stb.).
 3. Ezután rövidesen választ küldünk, amelyben megadjuk a beiratkozási díj banki átutalásához szükséges információkat. Beiratkozása az összeg jóváírásakor lép életbe.

Kölcsönzési feltételek

Az olvasójegy egyszerre legfeljebb 26 dokumentum kölcsönzését teszi lehetővé:

 • 10 könyv vagy folyóirat - 4 hét
 • 10 CD - 2 hét
 • 3 DVD - 1 hét

 

Hosszabbítás

A nyomtatott dokumentumok kölcsönzésének határideje a lejárat dátuma előtt két alkalommal négyhetes időtartamra meghosszabbítható. Hosszabbítani személyesen vagy a következő címen lehet: mediatar@inst-france.hu. Az aktuális kölcsönzések nyomon követhetők olvasói fiókján keresztül. A fiók megtekintéséhez klikkeljen a katalógus oldalán a „compte”-ra, és írja be olvasókártyája számát és nevét.

A nyitvatartási időn kívül egy könyves doboz áll rendelkezésre a bejárati ajtó mellett, amelyben elhelyezheti a kölcsönzött dokumentumokat.

 • Számítógépek
 • Tabletek
 • Wifi
 • VR szemüvegek
 • Fénymásolás

 

 

Budapesti Francia Intézet, Médiatár

www.franciaintezet.hu

Tel.: +36 (1) 489-4233
mediatar@inst-france.hu

kedd: 14–19
szerda:14–19
csütörtök: 14–19
péntek: 14–19
szombat: : 10–17