FRA

Médiatár

A Médiatár új weboldala és katalógusa

* * * * *

A Médiatár állománya 25.000 francia nyelvű dokumentumból (könyv, DVD, CD, folyóirat) áll, amely kiegészül tableten és VR szemüvegen elérhető digitális tartalommal. A három szintet elfoglaló gyűjtemény egész évben újdonságokkal bővül, nemcsak a polcokon, hanem a Culturethèque elnevezésű online könyvtárban is, amely az ország egész területén elérhető. A gyermekeket 0 és 12 év között külön olvasóterem várja az első szinten, a tizenévesek pedig egy számukra berendezett térben olvashatnak, tanulhatnak és beszélgethetnek.

A Médiatár számos programnak is helyet ad: gyerekeknek és fiataloknak szóló foglalkozások, a könyvtár felfedezése iskolai osztályok számára, előadások, felolvasások, könyvbemutatók, megbeszélések, fogadások.

Tömegközlekedéssel, autóval, kerékpárral, babakocsival, valamint mozgásukban korlátozott személyek számára is megközelíthető.

A könyvtár látogatása és a helyben használat ingyenes. Dokumentumok kölcsönzéséhez IF Pass kártya szükséges. 

A beiratkozáshoz kérje segítségünket helyben, vagy iratkozzon be online

Távbeiratkozás:

 1. Töltse le a beiratkozáshoz szükséges nyomtatványt és olvassa el a szabályzatot.
 2. A kitöltött nyomtatványt küldje el a mediatar@inst-france.hu címre. Amennyiben kedvezményre jogosult, kérjük, csatolja a jogosultságot igazoló dokumentum másolatát (diákigazolvány, nyugdíjas-igazolvány, pedagógusigazolvány stb.).
 3. A beiratkozási díjat fizetheti banki átutalással a nyomtatványban található bankszámlaszámra.
 4. A könyvtár munkatársai pár napon belül e-mailben jelentkeznek, és elkészítik az IF Pass kártyát, amelyet a helyszínen átvehet.

Kölcsönzési feltételek

Az olvasójegy egyszerre legfeljebb 23 dokumentum kölcsönzését teszi lehetővé:

 • 10 könyv vagy folyóirat - 4 hét
 • 10 CD vagy hangoskönyv - 4 hét
 • 3 DVD - 1 hét

 

Hosszabbítás

A nyomtatott dokumentumok kölcsönzésének határideje a lejárat dátuma előtt 15 nappal, illetve utána 5 nappal összesen 2 alkalommal négyhetes időtartamra meghosszabbítható (kivéve a tankönyveket és az újdonságokat). Hosszabbítani online saját olvasói fiókján keresztül vagy a következő e-mail címen lehet: mediatar@inst-france.hu. A fiók megtekintéséhez klikkeljen a katalógus oldalán (mediatar.bibenligne.fr) a „Mon compte”-ra, és jelentkezzen be.

A nyitvatartási időn kívül egy könyves doboz áll rendelkezésre a bejárati ajtó mellett, amelyben elhelyezheti a kölcsönzött dokumentumokat. A vírushelyzetre való tekintettel a visszahozott dokumentumokat a recepción is le lehet adni.

 • Számítógépek
 • Interaktív játékasztal
 • Tabletek
 • VR szemüvegek
 • Wifi

Francia Intézet, Médiatár

mediatar.bibenligne.fr

 

Nyitvatartás:

kedd-péntek 14.00-19.00

szombat 10.00-14.00

Tel.: +36 (1) 489-4233

E-mail: mediatar@inst-france.hu

*****

Nyári zárvatartás:

Július 16. és szeptember 2. között a médiatár zárva tart.

Nyitás: szeptember 3. 14.00

Július 16. és 31. között click&collect szolgáltatás