FRA

Mozi

2023-06-01 00:05 2023-06-30 23:50 IF Cinéma - online mozi

Hozzáadom a naptáramhoz

IF Cinéma - online mozi

2023. június 1. 0:05 - 2023. június 30. 23:50

A Francia Intézet ezúttal nem a mozinkba, hanem a képernyők elé invitál benneteket az IF Cinéma nyári filmválogatásra, amiben vígjátékotokat, animációs filmeket, drámákat, dokumentumfilmeket nézhettek ingyenesen, regisztráció nélkül. A 2023. június 1. és 31. között elérhető filmekhez a francia hang mellé több nyelven választhattok feliratot, 4 filmhez magyart is.
👉 https://ifcinema.institutfrancais.com/fr/streaming/alacarte

⭐️ A 212-es szoba | Francia nyelven, magyar felirattal

Maria húsz év után felborítja a házasságát. Összepakol, kimegy az ajtón, de nem jut messzire: kivesz egy szobát a szemközti szállodában, ahonnan tökéletes rálátása nyílik a lakásukra, a férjére, az együtt töltött évekre. És szó szerint feléled benne a múlt. Már csak arra kellene rájönnie, vajon helyesen döntött-e.

⭐️ A megvilágosodottak | Francia nyelven, magyar felirattal

Camille szülei egy nap úgy határoznak, hogy családostul csatlakoznak egy katolikus közösséghez, amely az elesettek megsegítése mellett tett hitet. A 12 éves lány igyekszik tiszteletben tartani a felnőttek döntését, de egy idő után terhessé válik számára a sok lemondás, a színlelés és a túl szigorúan szabályozott élet. Úgy érzi, ki kell törnie onnan, de nemcsak magát menti, hanem nála fiatalabb testvéreit is.

⭐️ Camille | Francia nyelven, magyar felirattal

Camille, a fiatal és idealista fotóriporter Közép-Afrikába utazik, hogy tudósítson a készülődő polgárháborúról. És nemcsak az ország, hanem hamarosan – bár nem egészen ugyanabban az értelemben – az események forgataga is magával ragadja.

⭐️ A herceg utazása | Francia nyelven, magyar felirattal – animációs

Herceg, az idős majom elveszetten rohangál egy tengerparti zátonyon. A sérült állatra rátalál egy 12 éves éves kisfiú, Tom, és hazaviszi őt a szüleihez, a tudós házaspárhoz, akiket kitaszított a közösségük, mivel hisznek a párhuzamos majomcivilizációk létezésében. Herceg a fiú révén felfedez egy számára ismeretlen társadalmat, Tom szülei pedig úgy döntenek, hogy a majom segítségével fogják bebizonyítani elméletük helyességét...

⭐️ A visszatérés

Ez az a farm, ahol Thomas született. Ez a családja. A bátyja, aki soha nem tér vissza, az anyja, aki a nyomdokaiba lép, és az apja, akivel soha semmi sem működött. Megtalálja mindazt, ami elől 12 évvel ezelőtt elmenekült. De most már ott van Alex, a hatéves unokaöccse, és Mona, a csupa tűz anyja.

⭐️ Erőszakos élet

A halálos fenyegetés ellenére Stéphane úgy dönt, hogy visszatér Korzikára, hogy részt vegyen a meggyilkolt gyermekkori barátja temetésén. Akalom, hogy felidézze azokat az eseményeket, amelyek során ő, a művelt bastiai középosztálybeli fiú a bűnözésből a politikai radikalizmusba és az alvilágba jutott.

⭐️ A felvételi | dokumentumfilm

A FEMIS, a híres filmes iskola felvételi vizsgája, amelyet első alkalommal forgattak. Claire Simon a jelentkezők érkezésétől a zsűri tanácskozásáig a generációk közötti kapcsolatot és a kortárs társadalmakra jellemző nehéz kiválasztási folyamatot vizsgálja. Mindenki a moziról álmodik, de főleg a sikerről. A fiatalok álmodoznak és a kezüket tordelik. A zsűritagok pedig keresik a jövő filmes generációját.

⭐️ A nyakkendő | dokumentumfilm

A húszéves Bastien, öt éve aktív tagja egy szélsőjobboldali pártnak. Az elnökválasztási kampány kezdetekor felkérik, hogy intenzívebben vegyen részt a kampányban. Bevezetik a politikusok öltözködésének művészetébe. Amikor a karrierről kezd álmodozni, felbukkannak a régi démonok.

⭐️ Ha már fel kell nőni | dokumentumfilm

Emma és Anaïs a legjobb barátnők, életük szinte mégis mindenben különbözik, kezdve a szociális hátterüktől a személyiségükig. A film 13 éves koruktól felnőtté válásukig követi nyomon a két tinédzsert, a hétköznapi életük radikális változásain, és első élményeken keresztül. Személyes történetükön keresztül egy ritka portré rajzolódik ki Franciaországról, és annak közelmúlt történelméről.

⭐️ Afrika mia | dokumentumfilm

Az Africa Mia egy utazás az afro-kubai zene lelkének keresésére. A hidegháború kommunista barátságaitól napjainkig, Havannától Bamakóig tíz mali fiatal nyomába eredünk, akik Kubában tanultak zenésznek, és a világzene egyik alapító együttesévé váltak: a legendás Maravillas de Mali. Ötven év elteltével ez az elfeledett együttes újjáéled maestro Boncana Maïga karmesternek köszönhetően.

2023-06-01 00:05 2023-06-30 23:50 IF Cinéma - online mozi

Hozzáadom a naptáramhoz