FRA

Mozi

2018-12-04 18:30 2018-12-18 20:45 Decemberi ajánló: Apró hazugságok és titkolózás

Hozzáadom a naptáramhoz

Decemberi ajánló: Apró hazugságok és titkolózás

2018. december 4. 18:30 - 2018. december 18. 20:45

Decemberi ajánló: Apró hazugságok és titkolózás

Fatörzs torta, libamáj, teasütemény: bizony, itt a december.

Indul az ételtúladagolás, vele együtt pedig a karácsonyi családi viták.

Ki merte valaha is bevallani, hogy nem tetszik neki a karácsonyi ajándék, amit kapott? Vagy hogy a nagypapa által olyan nagy szeretettel készített ételt megenni igazi kínszenvedés?

A Francia Intézet ezt a hónapot a titkolózásnak, és a jótékony kis hazugságoknak szenteli. Így segít abban, hogy mindenki felvállalja ezeket a jóindulatú kis karácsonyi hazugságokat.

Fedezze fel Fared és az édesapja, Lola megindító találkozását az Apám Lola c. filmben. Ez az érzelmekkel teli vígjáték csodálatos lecke az életről, egyenesen a fenséges Fanny Ardant-tól.

A szerelem néha hazugságot von maga után. Luna pont ezt éli át, miután egy alkoholszagú éjszakán találkozik egy ismeretlennel, aki egyáltalán nem hagyja hidegen.

Jöjjön és nézze meg az M című filmet, amelyben Sara Forestier egy némaságba menekülő dadogó lányt alakít, aki beleszeret egy analfabéta rosszfiúba. A férfi szenved attól, hogy nem tud írni és olvasni és nem is meri bevallani a szerelmének. Sara Forestier rendezőként jegyzett első nagyjátékfilmje két sebzett ember érzelmekkel teli románcának történetét meséli el.

Merüljön el a kedvesen képtelen családi vígjátékban, melynek címe Gaspard az eskövőn. Ez a különösen furcsa szerelmi mese betekintést nyújt Gaspard és a Laetitia Dosch (az Egy fiatal nő c. film női főszereplője) által alakított kissé elveszett lány álkapcsolatának lehetetlen kalandjaiba.

A Francia Intézet reméli, hogy ha megmutatjuk a titkolózás tökéletes receptjét, az hasznos lehet az ünnepek alatt, de persze mindenkit igazmondásra buzdítunk.

2018-12-04 18:30 2018-12-18 20:45 Decemberi ajánló: Apró hazugságok és titkolózás

Hozzáadom a naptáramhoz

Institut français de Budapest, Auditorium

www.franciaintezet.hu

Fő u. 17,
1011 Budapest