FRA

Mozi

2021-02-11 00:00 2021-02-18 00:00 Nemzetközi koprodukció

Hozzáadom a naptáramhoz

Nemzetközi koprodukció

2021. február 11. - 2021. február 18.

Nemzetközi koprodukció

Lehetőségek és kihívások

Budapesten forgatták a „Mrs. Harris Goes to Paris” brit-francia-magyar koprodukciót az Oscar-jelölt Lesley Manville és Isabelle Huppert főszereplésével. Ebből az alkalomból László Sára producer beszélgetett a készülő film magyar és francia producereivel és a Nemzeti Filmintézet nemzetközi értékesítési igazgatójával a koprodukciók helyzetéről 2020-ban, a nemzetközi filmek jelenlegi magyar, francia és nemzetközi finanszírozási lehetőségeiről, a nemzetközi partnerek kiválasztásáról és az együttműködés előnyeiről és hátrányairól. A beszélgetés során szó esett a nemzetközi koprodukciók kihívásairól, köztük a COVID járvány okozta nehézségekről is.

Guillaume Benski
Több mint tíz éve dolgozik producerként, a Superbe Films alapítója. Diplomáját az École Polytechnique-en szerezte. Olyan filmekben működött közre, mint Emilia Ferreira debütálása, a The Unattainable, a dél-afrikai és francia koprodukció, az Accident Dan Tondowski rendezésében, vagy az A Long Way from Home című film James Fox és Natalie Dormer főszereplésével. Öt évig dolgozott a DIVINE PRODUCTIONS partnereként, ahol Sebastian Lelio Navidad című filmjén dolgozott. A „Mrs. Harris Goes to Paris” brit-francia-magyar koprodukció producere.

Kresmery Daniel
Amerikai születésű magyar producer, aki több mint 15 éve dolgozik a filmiparban Budapesten. 2016-ban létrehozta a Korda Studio produkciós részlegét, ahol a Ransom című televíziós sorozat is készült. A Hero Squared egyik alapítója, alapítótársával Jonathan Halperynnel 3 nemzetközi játékfilmet és két rövidfilmet is készítettek koprodukcióban, a következő évben pedig a Universal Studios-szal közös koprodukcióra készülnek.

Bereczki Csaba
2011 óta a Nemzeti Filmintézet nemzetközi és értékesítési igazgatója, filmrendező, forgatókönyvíró és producer, az Európai Filmakadémia (EFA) tagja. Tanulmányait a budapesti Színház- és Filmművészeti Egyetemen végezte, Párizsban volt ösztöndíjas. 1994-től Franciaországban dolgozott többek között Jean-Paul Rappeneau-val és Tony Gatliffal. A 2016-os Soul Exodusnak executive producere és rendezője is volt.

László Sára
Producerként és a Campfilm Kft. társalapítójaként az elmúlt években számos hazai és nemzetközi partnerrel (HBO Europe, ARTE France, stb.) együttműködve készítette filmjeit, melyek elsősorban társadalmi témákkal foglalkoznak. Az eddig elkészült alkotások számos hazai és nemzetközi filmfesztiválon, például Cannes-ban, a San Sebastian Nemzetközi Filmfesztiválon vagy Locarnóban szerepeltek sikerrel. Jelenleg a Visszatérés Epipóba és az Anyáim története című dokumentumfilmek és a Becsúszó szerelem című játékfilm bemutatásán, valamint Nagy Dénes Természetes fény című filmjének befejezésén dolgozik, ami négy ország koprodukciójában, az Eurimages támogatásával valósul meg.

2021-02-11 00:00 2021-02-18 00:00 Nemzetközi koprodukció

Hozzáadom a naptáramhoz