FRA

Pályázati felhívások

2020-04-17 15:38 2020-07-05 00:00 "Make Our Planet Great Again" Posztdoktori program Franciaországban

Hozzáadom a naptáramhoz

"Make Our Planet Great Again" Posztdoktori program Franciaországban

2020. április 17. 15:38 - 2020. július 5. 0:00

A tudományos diplomácia és az éghajlatváltozás terén kitűzött célkitűzéseinek részeként Franciaország egy új, " Make Our Planet Great Again" elnevezésű pályázatot hirdetett meg a fiatal kutatók számára. 

A COVID-19 világjárvány hatásai alatt a pályázati kiírás határidejét meghosszabbították, előreláthatóan július 5-ig.

A köztársasági elnök 2017. június 2-án indította el a „Make Our Planet Great Again” kezdeményezést, amelynek célja, hogy befogadó helyeket biztosítson Franciaországban a környezettel és az éghajlattal foglalkozó külföldi hallgatók és kutatók számára. 

Ez az új pályázati felhívás az Európaügyi és Külügyminisztérium tevékenységét hívatott kiterjeszteni az éghajlat-kutatás területére – olyanokra, mint: a biológiai sokféleség, a sarkvidékek, az óceánok, az őserdők, illetve ideértve az azzal kapcsolatos humán- és társadalomtudományi munkát is, hogy hogyan lehet elfogadhatóvá tenni a radikális életmódváltozásokat. Ebben az évben olyan posztdoktori kutatókat kívánnak fogadni, akik Franciaországban kívánnak kutatást folytatni a következőkről: földrendszer tudományok; az éghajlatváltozás és a fenntarthatóság tudományai; energetikai átmenet; a környezetvédelmi kérdések társadalmi vetületei. 

A kutatókat illető feltételek:
 
- a dokumentáció benyújtásának időpontjában kevesebb, mint 5 éves doktori fokozattal rendelkezzen;
 
- az egyik támogatható ország állampolgárságával rendelkezzen (lásd alább);
 
- 2019. szeptember 1. után nem tartózkodott Franciaországban;

A franciaországi posztdoktori szerződés kezdete 2021 január.  

A pályázati felhívást a Campus France mobilitási menedzsmentért felelős weboldalán teszik közzé: https://www.campusfrance.org/fr/financement-de-contrats-pour-les-post-doctorants-0

A jelentkezés határideje: 2020. július 5.

 

A 46 támogatható ország jegyzéke:

Ausztrália, Ausztria, Belgium, Brazília, Bulgária, Chile, Ciprus, Cseh Köztársaság, Dánia, Dél-Afrika, Dél-Korea, Észtország, Egyesült Államok, Egyesült Királyság, Finnország, Görögország, Hollandia, Hongkong, Horvátország, Irán, Írország, Izland, Izrael, Japán, Kanada, Kína, Lengyelország, Lettország, Litvánia, Luxemburg, Magyarország, Málta, Németország, Norvégia, Olaszország, Oroszország Portugália, Románia, Spanyolország, Svédország, Svájc, Szingapúr, Szlovákia, Szlovénia, Tajvan, Új-Zéland

2020-04-17 15:38 2020-07-05 00:00 "Make Our Planet Great Again" Posztdoktori program Franciaországban

Hozzáadom a naptáramhoz