FRA

Mozi

My French Film Festival

Idén ismét MyFrenchFilmFestival a Cinegón!

9 egészestés filmmel és 17 rövidfilmmel érkezik idén ismét a MyFrenchFilmFestival a Cinegóra január 13. és február 13. között! Idén hat tematikus blokkban szerepelnek a válogatott filmek, az alkotások mindegyike angol és francia felirattal érhető el, hat film pedig magyar felirattal is nézhető. Az alkotások számtalan nagy filmfesztiválon jártak, a 26 alkotás közül pedig februárban nemzetközi zsűri díjazza majd a legjobbakat.

Az egészestés filmeket 900 forintért, a rövidfilmeket 350 forintért lehet megnézni, de lesz lehetőség fesztiválbérletet is venni 2.500 forintért. Emellett egész kínálat elérhető előfizetőink számára is. A fesztivál január 13-án kezdődik, és február 13-ig lesznek elérhetők a filmek a Cinegón. A fesztiválon olyan színésznőket láthatunk viszont, mint Isabelle Huppert (À propos de Joan) vagy Adèle Exarchopoulos (Teszek rá), de a kínálatban szerepelnek rövid és egészestés dokumentumfilmek, animációs filmek, musicalek és vígjátékok, sötét szatírák és film noirok.

Szokás szerint az új filmek mellett érkeznek klasszikus alkotások is: ilyen idén az Arany Medvére jelölt 1983-as Szerelmeinkre! (À nos amours), illetve szintén 1983-ból Olivier Assayas Laissé inachevé à Tokyo c. rövidfilmje.

Idén a Francia Intézetben offline vetítéseket is szervezünk négy filmből a fesztiválhoz kapcsolódóan:

február 7. 18:30: Mi
február 9. 18:30: Puhány
február 14. 18:30: Az átkelés
február 16. 18:30: A világ utánunk

További információk a filmekről és a fesztiválról hamarosan a cinego.hu -n január 13. és február 13 között!