FRA

Mozi

2024-06-11 18:30 2024-06-27 20:00 Mozi - Pride vetítéssorozat

Hozzáadom a naptáramhoz

Mozi - Pride vetítéssorozat

2024. június 11. 18:30 - 2024. június 27. 20:00

A Pride hónap alkalmából – még ha képletesen is – szivárványba borul a Francia Intézet mozija! Júniusi vetítéssorozatunk fókuszába az LMBTQIA+ közösség tagjainak (és az őket bemutató filmeknek) a sokszínűsége kerül, a drámától a vígjátékon át a romantikáig mindenki megtalálja majd a saját kedvencét. ★ A vetítések után több filmhez szervezünk a témához kapcsolódó beszélgetéseket. ★

Június 11., kedd, 18:30 ’85 nyara
A 16 éves Alexis mindig is olyan barátról álmodott, mint a nála két évvel idősebb – és tapasztaltabb – David, aki hősiesen kimenti őt a tengerből. Egynyári barátság? Vagy mélyebb nyomok maradnak utána?

Június 13., csütörtök, 18:30Közel
A két tizenhárom éves fiú, Leo és Remi a gondtalan gyerekkor idilli életét élik. Mindketten szerető családban nevelkednek Belgium egyik gyönyörű vidékén. A nyár hosszú hónapjaiban minden percet együtt töltenek, elmerülnek a saját maguk által kitalált, bonyolult történelmi szerepjátékokban, bicikliznek, frissen szedett gyümölcsöt esznek, és segítenek szüleiknek a gazdaságban is. Az iskola kezdete azonban kiszakítja őket érintetlen saját világukból, majd intenzív barátságuknak hirtelen vége szakad. Léo nem képes megérteni, hogy mi történt, ezért Sophie-hoz, Rémi édesanyjához fordul segítségért.

Június 14., péntek, 21:00She is Conann
Bertrand Mandico feminista újragondolása a Conann mítosznak 2023-ban a Cannes-i Filmkészítők Kéthetén debütált. A történet nem egy tradicionális narratívát követ, inkább az ingerekre helyezi a hangsúlyt. A filmben megjelenített karakterek feszegetik a társadalmi nemről való gondolkodás határait, Conan itt női testekbe bújva lép színre, a hipermaszkulin, olajos izomzatú Arnold Schwarzenegger helyett. Ettől válik a film egy szellemileg és érzékileg is magával ragadó élménnyé.

Június 18., kedd, 18:30120 dobbanás percenként
120 dobbanás: ennyit ver átlagosan percenként a szív. A megtörtént eseményeket feldolgozó film a kilencvenes évek elején játszódik, amikor már évek óta szedte az AIDS az áldozatait. Aktivisták egy csoportja elhatározza, hogy felrázza a közvélemény közönyét a betegséggel szemben, s felhívja a figyelmet a különbözőségekre és azok fontosságára. A 120 dobbanás percenként a szerelem, a remény, az összefogás filmje, valamint az életé, ami erősebb a halálnál.

Június 20., csütörtök, 18:30Vénuszdombi mesék
Laurent és Loli látszólag a megtestesült álompár két gyermekkel. Laurent egy jól menő ingatlanügynökség tulajdonosa, jó néhány házasságon kívüli kalandja sem befolyásolja a családi harmóniát, természetesen Loli semmit sem tud a félrelépéseiről. Egy nap ez a harmónia elillanni látszik, amikor egy Marijo nevű lány lerobban a lakókocsijával pont a házuk előtt. Laurent-ban és Marijo-ban csupán egy dolog a közös: mindketten szeretik a nőket...

Június 25., kedd, 18:30 Heti három éjszaka
A 29 éves Baptiste kapcsolatban él Samiával, ám amikor először találkozik Cookie-val, a fiatal párizsi drag queennel, azonnal megbabonázza. Először egy fotós projekt miatt találkozgatnak, ám Baptiste fokozatosan egyre jobban belemerül a drag szcénába.

Június 27., csütörtök, 18:30A gimis srác
Lucas 17 éves, amikor a kamaszkorának hirtelen vége szakad. Úgy látja, hogy az élete egy vadállat, amelyet meg kell szelídíteni. Most, hogy a bátyja Párizsba költözött, ő pedig egyedül maradt az anyjával, Lucasnak meg kell küzdenie azért, hogy újra megtanuljon remélni és szeretni.

Online jegyvásárlás: ►https://franciaintezet.jegy.hu/
A vetítés IF Pass kártyával ingyenes, IF Pass nélkül 1000 Ft. ►www.franciaintezet.hu/hu/cikkek/if-pass

2024-06-11 18:30 2024-06-27 20:00 Mozi - Pride vetítéssorozat

Hozzáadom a naptáramhoz

Institut français en Hongrie, Auditorium

www.franciaintezet.hu

Fő u. 17,
1011 Budapest