FRA

Mozi

2020-09-08 18:30 2020-11-19 20:30 Mozi - 2020 szept - okt - nov

Hozzáadom a naptáramhoz

Mozi - 2020 szept - okt - nov

2020. szeptember 8. 18:30 - 2020. november 19. 20:30

Online jegyvásárlás (500 Ft): ►https://franciaintezet.jegy.hu/ 
A vetítés IF Pass kártyával ingyenes ►www.franciaintezet.hu/hu/cikkek/if-pass
FB esemény az összes filmmel: https://www.facebook.com/events/641589056795295/
Murielnek nagy boldogság, hogy az unokája pár napra meglátogatja. A fiú viselkedése gyanakvást kelt a nagyanyjában, és csakhamar ki is derül, hogy Alex nagy lépésre készül.
 
Samia, a frissen kinevezett nevelési tanácsadó nem várt nehézségekkel találja szemben magát a külvárosi középiskolában, de lassan csak belerázódik a munkába.
 
Ha Franciaországban szükség van pszichoanalitikusokra, akkor Tunéziában miért ne lenne? Ezt teszteli Selma, aki magánrendelőt nyit Tunisz egy külvárosában.
 
Egy nap a tökéletesnek látszó családi élet darabokra hullik: kiderül, hogy a tökéletes férj, apa és vő titokban kokaint szippant.
 
Amikor a politikacsinálásban kiégett lyoni polgármester egy nem mellesleg filozófia szakon végzett fiatal nőhöz fordul tanácsadásért.
 
1961. június 21. Délután 5 és fél 7 között. Másfél óra bizonytalanság. Másfél óra halálfélelem. Másfél óra bolyongás Párizsban, amely alatt kiderül, hogy a séta és a beszélgetés cseppet sem haszontalan időtöltés.
 
Norának mély meggyőződése, hogy a felesége meggyilkolásával vádolt Jacques Viguier-t tévesen ítélte el a bíróság. Rábeszél egy nagymenő ügyvédet, hogy vállalja el a védelmet, és fellebbezzen.
 
Benjamin tudja, érzi, hogy nagyszerű orvos lesz belőle. De egyelőre csak az első gyakorlatát tölti az apja osztályán, ahol a valóságban semmi sem úgy megy, mint ahogy azt előre elképzelte.
 
Az úszó-világbajnokság nagy esélyesét, Mathias Le Goffot egy nyilvános homofób kirohanása után büntetésből kivezénylik egy férfi vízilabdacsapat mellé edzőnek. Irány a Gay Games!
 
A francia kisvárosban egy sokgyermekes család csatlakozik egy szigorú elveket követő katolikus közösséghez. De mi az a határ, ameddig a gyerekeknek szó és tett nélkül kell viselniük a szüleik döntéseit?
 
A helyi csendőrkapitány irodájába betoppan egy rejtélyes lány, és tornádóként felforgatja a fiatalember addigi nyugalmas életét.
 
Haiti, 1962 – feltámadás, földi pokoljárás. Párizs, napjainkban – elitképzés, beavatás. Egymásba fonódó párhuzamos történetek, fehér lányok, fekete mágia, jóvátehetetlen végkifejlet.
 
Maud maga lepődik meg a legjobban, hogy ő nyerte a párizsi Notre-Dame-székesegyház előtti tér újratervezésére kiírt pályázatot. Már csak arra kellene rájönnie, hogyan lavírozzon a hirtelen a nyakába szakadt felelősség és viharos magánélete között.
 
★ október 22., 18:30 • Mozi - Camille | Cinéma - Camille
Camille, a fiatal és idealista fotóriporter Közép-Afrikába utazik, hogy tudósítson a készülődő polgárháborúról. Az ország magával ragadja, így képtelen kivonni magát az eseményekből
 
★ október 27., 18:30 • Mozi - Vadember | Cinéma - Le sauvage
Martin egy lakatlan szigeten zöldséget termeszt. Az árut Caracasban próbálja meg értékesíteni, amikor egy fiatal nő viharzik be szállodai szobájába – és egyúttal az életébe is.
 
Egy négyfős, az élet minden területén ínyenc baráti társaság visszavonul egy félreeső villába, ahol egy hosszú hétvége alatt szó szerint halálra zabálja magát. Önpusztítás nagykanállal.
 
A Hansen birtok Argentínában a világ egyik legtermékenyebb területe. Földjein sokáig több millió szarvasmarha legelészett. Ma génmódosított szója hullámzik a karámok helyén.
 
Pierre huszonöt évesen nősül és veszi át a családi birtokot. Húsz év alatt a gazdaság és a család is kibővült. Úgy tűnik, minden a legnagyobb rendben. Csakhogy az adósság gyűlik…
 
Online jegyvásárlás: ►https://franciaintezet.jegy.hu/
A vetítés IF Pass kártyával ingyenes, IF Pass nélkül 500 Ft. ►www.franciaintezet.hu/hu/cikkek/if-pass
2020-09-08 18:30 2020-11-19 20:30 Mozi - 2020 szept - okt - nov

Hozzáadom a naptáramhoz

Institut français de Budapest, Auditorium

www.franciaintezet.hu

Fő u. 17,
1011 Budapest