FRA

Mozi

2021-05-03 10:00 2021-05-11 23:50 Mozi - A Föld napja

Hozzáadom a naptáramhoz

Mozi - A Föld napja

2021. május 3. 10:00 - 2021. május 11. 23:50

A Föld napja alkalmából tematikusan válogattunk játék- és rövidfilmeket. Május 11-ig, ingyenesen, regisztráció nélkül, magyar felirattal nézhetitek meg a fel a Bárány című etióp mesét, a Wine Calling című dokumentumfilmet a természetes borok úttörőiről, a Történetek a pusztából című dokumentumfilmből pedig az argentin gazdák átalakuló világát ismerhetjük meg.
Az IFcinéma à la carte hamarosan új válogatással folytatódik, május 10-től a cannes-i filmfesztivált fogjuk ünnepelni egy hónapon át.
 
Efraimot, az etióp kisfiút és elválaszthatatlan bárányát édesapja távoli rokonokra bízza, messze szárazsággal sújtott otthonától. Efraim nehezen alkalmazkodik új környezetéhez. Egy nap nagybátyja azzal áll elő, hogy fel kell áldozniuk a bárányt a közelgő vallási ünnepen. A kisfiú bármit megtenne, hogy megmentse egyetlen barátját, és hazatérjen.
 
Nagyjából egy évtizede új szelek fújnak a borászatban: a hagyományos módszerekkel szemben megjelent egyfajta ellenkultúra, amely kellőképpen felrázta a közeget, valahogy úgy, ahogyan annak idején a punkzene megrengette a rockot. Franciaország-szerte, de elsősorban a déli vidékeken találni olyan lelkes „lázadókat”, akik a maguk szája íze szerint készítik a bort: megőrzik természetesnek. És ez a nedű több mint egyszerű biobor: szeretet és meggyőződés érleli, és nem hagyja, hogy besorolják. Nem az alkohol-, hanem a szabadságfoka a legértékesebb tulajdonsága.
 
A Hansen birtok Argentínában a világ egyik legtermékenyebb területe. Földjein sokáig több millió szarvasmarha legelészett, húsuknak messze földön nem akadt versenytársa. Ma a karámok helyén hatalmas szójamezők hullámoznak, ameddig csak a szem ellát. Génmódosított növények.
 
2021-05-03 10:00 2021-05-11 23:50 Mozi - A Föld napja

Hozzáadom a naptáramhoz