FRA

Mozi

2023-09-19 18:30 2023-10-14 15:00 Mozi - 2023. szeptember, október

Hozzáadom a naptáramhoz

Mozi - 2023. szeptember, október

2023. szeptember 19. 18:30 - 2023. október 14. 15:00

Szeptember 19. kedd, 18:30 ★ Edmond és Cyrano

A kissé teszetosza, ifjú író szerepajánlattal keresi fel Párizs egyik legnépszerűbb színészét, aki lecsap az ötletére. A baj csak az, hogy a darab még meg sem született, csak a címszereplő neve van meg belőle: Cyrano de Bergerac.

★ Szeptember 21. csütörtök, 18:30 ★ Zazie a metrón

Zazie vidéki kislány, Párizsba utazik nagybátyjához. Életteli, kirobbanó lénye meglepi Gabriel bácsit. Zazie nem akármilyen tizenéves. 65 évig akar iskolába járni, hogy tanárként megnyúzza a kölyköket. A modern nevelés eszközei, nagybátyja szerint a gyöngédség, a megértés. Zazie minden vágya, hogy metrózzon. De pechére, éppen sztrájkolnak a metrósok. Nagybátyja barátja Charles, taxis, s egy kicsit körbefurikázza Zazie-val a várost. De még neki ez sem elég.

★ Szeptember 23. szombat, 14:15 ★ Kifulladásig

A körözött bűnöző, Michel Marseille közelében lelő egy motoros rendőrt, majd továbbhajt Párizsba. A fővárosban kapcsolatba lép egyik barátnőjével, egy amerikai diáklánnyal, Patriciával. A minden kötöttséget elutasító Michelt egyedül a szerelem teszi sebezhetővé. Ő a szerelmet kergeti, őt magát pedig a rendőrök, és ennek nem is lehet más vége, csak árulás.

Szeptember 26. kedd, 18:30 ★ Tiszta lappal

Eloïse egyedül ül egy párizsi padon. Ki ő? Mit keres ott? Semmire sem emlékszik. Egy meglepetésekkel teli nyomozás veszi kezdetét, hogy kiderítse, ki is ő valójában. És mi lenne, ha ez az amnézia lehetővé tenné számára, hogy rájöjjön, ki ő, kit szeret, és hogy újra kitalálja az életét?

★ Szeptember 28. csütörtök, 18:30 ★ Grand Paris

Leslie és Renard, két fiatal párizsi külvárosi hebehurgya srác egy titokzatos tárgyat talál egy metróvonal építkezés helyszínén. Vajon ez egy műtárgy, egy ősi talizmán vagy egy letűnt civilizáció ereklyéje? Meggyőződve arról, hogy megtalálták az aranytojást tojó tyúkot, a két barát Nyomozásba kezd, amivel egy őrületes éjszaka veszi kezdetét Párizs legkülönbözőbb zugaiban.

★ Október 3. kedd, 18:30 ★ A pincelakó

Párizsban Simon és Hélène Sandberg elhatározzák, eladják a pincét abban az épületben, amelyben laknak. Jacques 9.000 euróért megveszi a pincét, és ki is fizeti a teljes összeget. Két héttel később a férfi bántalmazni kezdi az épület lakóit. A házaspár úgy dönt, felmondják a vételi szerződést, de Jacques nem hajlandó elmenni...

Október 5. csütörtök, 18:30 Allons enfants

Párizs szívében egy középiskola nagyon nehéz kihívást vállal: a szegényebb negyedekből érkező diákok integrálására és az iskolai kudarcok ördögi körének megtörésére a hip-hop tánc segítségével. Az Allons Enfants ennek a Franciaországban egyedülálló kísérletnek a története.

★ Október 7. szombat, 14:15 ★ A megvetés

A fiatal forgatókönyvíró, Paul Javal látszólag megbonthatatlan kapcsolatban él a feleségével. Ám amikor Paul elveit feladva és felesége bájait kihasználva, a karrierje érdekében hagyja lefizetni magát, Camille egyre erősebb megvetést érez férje iránt.

A szereplőválasztás is elsőosztályú, ragyogóak a színészek. Piccoli – aki előtte 15 évig csak kisebb-nagyobb színházi és filmes munkákat kapott – A megvetéssel fut be igazán. Brigitte Bardot – aki Vadim És Isten megteremté a nőt című filmjével a kor szexszimbóluma lett – itt nem a kacér, naiv, buta nőtípust képviseli, inkább titokzatosan szoborszerű.” Filmtekercs.hu

★ Október 10. kedd, 18:30 ★ Night Ride

Párizs 2018. Jin, egy fiatal, papírok nélküli bevándorló, futárként dolgozik. Öt éve érkezett Franciaországba és azóta a kínai maffiának van kiszolgáltatva. Az egykori DJ, elektro-zene rajongó, számtalan megbízást teljesít, amivel "tartozását" kell törlesztenie. Egy éjszaka egy klub kijáratánál egy zavaros fiatal nő, Naomi száll be a kocsijába.

Október 12. csütörtök, 18:30 Valakik, valahol

Rémy és Mélanie mindketten harmincévesek, ugyanabban a kerületben élnek Párizsban. Melanie több sikertelen próbálkozáson van túl a társkereső oldalakon, Rémy is azért küzd, hogy végre összejöjjön valakivel. Mindketten a nagyvárosi magány áldozatai, pedig az internet korában a találkozásoknak egyre könnyebbnek kellene lenniük. Két egyéniség, két út. Anélkül, hogy tudnának róla, két külön utat járnak be, amelyek ugyanabba az irányba vezetik őket - esetleg egy szerelmi történet felé?

★ Október 14. szombat, 14:15 ★ Alphaville

Jean-Luc Godard híres science fiction filmje a jövőben játszódik (1965-ben forgatták, a történet pedig 1984-ben játszódik). A rendező egyik érdekes ötlete, hogy lemondott mindenféle futurisztikus hatásról, és a képeket Párizs átlagos utcáin készítették. Alphaville egy több millió fényévnyi távolságban lévő galaxis fővárosa. Ide érkezik Lemmy Caution a "Figaro-Pravda" újság tudósítójaként. Valójában Lemmy egy titkosügynök, akinek kapcsolatba kell lépnie von Braun professzorral. Von Braun, akit kiutasítottak az óvilágból, létrehozta Alphaville-ben az Alpha 60 nevű elektronikus agyat. A mesterséges intelligencia egyeduralmi rendszert vezetett be a városban. Alphaville-ben minden érzés be lett tiltva, a "zene", a "költészet", a "szerelem" szavakat pedig kitörölték a nyelvből... Lemmy tisztában van azzal, hogy az előző ügynökök mind nyomtalanul eltűntek. Megismeri a város brutális valóságát és ebben tolmácsa, Natasa segíti, aki von Braun lánya. Lemmynek végül sikerül megölnie a professzort és elpusztítania Alpha 60-at. Miközben menekül a káosz uralta Alphaville-ből, kiderül, hogy Natasából még nem veszett ki minden emberi érzés.

Online jegyvásárlás: ►https://franciaintezet.jegy.hu/
A vetítés IF Pass kártyával ingyenes, IF Pass nélkül 1000 Ft. ►www.franciaintezet.hu/hu/cikkek/if-pass
A helyszínen csak bankkártyás fizetésre van lehetőség.

2023-09-19 18:30 2023-10-14 15:00 Mozi - 2023. szeptember, október

Hozzáadom a naptáramhoz

Francia Intézet, Auditórium

www.franciaintezet.hu

Fő u. 17
1011 Budapest