FRA

Mozi

2023-11-07 18:30 2023-12-07 20:30 Mozi - 2023. november, december

Hozzáadom a naptáramhoz

Mozi - 2023. november, december

2023. november 7. 18:30 - 2023. december 7. 20:30

★ November 7. kedd, 14:15 Vörös riasztás

Nourt nemrég vették fel ápolónőnek abba a vegyi üzembe, ahol az apja, szakszervezeti képviselő és régóta a vállalat fontos oszlopa. Miközben a gyárban egészségügyi ellenőrzés folyik, egy újságíró a hulladékgazdálkodás után nyomoz. A két fiatal nő fokozatosan rájön, hogy ez a gyár, a helyi gazdaság egyik alappillére, számos titkot rejteget. Nournak választania kell: a szennyező kibocsátásokról szóló hazugságokról, a hamisított orvosi feljegyzésekről és az eltitkolt balesetekről hallgasson vagy árulja el apját, hogy kiderüljön az igazság.

November 9. csütörtök, 18:30 Góliát

France, aki nappal sportoktató, éjjel pedig munkásasszony, aktívan kampányol a növényvédő szerek használata ellen. Patrick, egy homályos ügyletekkel foglalkozó, magányos ügyvéd, aki környezetvédelmi jogra szakosodott. Mathias, egy zseniális lobbista, aki egy agrokémiai óriás érdekeit védi. Egy névtelen nő radikális akciója nyomán ez a három sors nagy erővel feszül egymásnak.

November 11. szombat, 14:15 A három testőr: D’Artagnan

Az ifjú D’Artagnan Párizsba érkezik, hogy felkutassa támadóit, akik sorsára hagyták. Hamarosan olyan konfliktus kellős közepén találja magát, aminek végkimenetelétől Franciaország jövője függ. A fiatalember csatlakozik három testőrhöz, Athoshoz, Porthoshoz és Aramishoz, hogy kivehesse részét az országért és a királyért vívott küzdelemből.

November 14. kedd, 18:30 Miért harcolunk

Camille Étienne klíma- és társadalmi igazságossági aktivista. Két legjobb barátnőjével éppen vitorlázni készül. Több éve küzd azért, hogy felhívja a közvélemény figyelmét a klímavészhelyzetre, és most elindul, hogy filmre vegye elkötelezettségének forrását: az olvadó jégsapkákat.

November 16. csütörtök, 18:30 A cápa éve

Maja csendőrként dolgozik. A legrosszabb rémálma válik valóra, amikor korengedménnyel nyugdíjba küldik. Thierry, a férje már megtervezte a kempinget és a mobilházat. Ám egy nyaraló eltűnése riadóztatja az egész tengerpartot: egy cápa garázdálkodik az öbölben! Fiatal kollégái, Eugénie és Blaise segítségével megragadja a lehetőséget, hogy egy utolsó küldetésre induljon...

November 18. szombat, 14:15 Asterix és Obelix: A Kleopátra-küldetés

A kicsi és a tömzsi, azaz a két gall ezúttal Egyiptomba nyargal druidájuk oldalán. Hogy miért mennek, nem talány: a fitos orrú Kleopátra azt tette fel fogadásra, hogy röpke három hónap alatt felhúzat egy csomó falat, rá a tetőt, s ebből végül gyönyörű palota épül. Így a babéros figura, rómaiak dölyfös ura kisebbre veszi a képét és Egyiptom dicső népét legnagyobbnak elismeri. Csakhogy a terv telis-teli ármányokkal, buktatókkal, víziókkal, légiókkal. Krokodilok foga csattog, kalózok a zsákmányt lesik, hajcsárok ostora pattog és a Szfinxnek orra esik. Korai az aggodalom, hisz itt van a csodafőzet, ami látszik a két gallon, mert kövön nem marad kőzet!

November 21. kedd, 18:30 Halszerelem

Míg Miranda, a világ utolsó bálnája az újságok címlapján látható, Daniel, egy megszállott fizikus azon kísérletezik, hogyan lehetne a halak párzási vágyát visszaadni. A kiábrándult agglegény is vágyik arra, hogy apa legyen, de ezt a kérdést is tudományosan kívánja kezelni.
A probléma az, hogy Bellerose-ban mindössze három szülőképes korú nő él, ami azt jelenti, hogy egy a 623232,33-hoz az esélye annak, hogy találkozik leendő gyermekei anyjával. Egy napon azonban, amikor megment egy furcsa, lábakkal rendelkező halat a fulladástól, Daniel megtanul újra szerelmes lenni.

November 23. csütörtök, 18:30 Bigger than us

A 18 éves Melati már 6 éve küzd a műanyagszennyezés ellen, amely hazájában, Indonéziában pusztít. Hozzá hasonlóan egy egész generáció kezdi felelősséget vállalni a világ jobbításáért. A riói faveláktól a távoli malawi falvakig ezek a fiatalok egy csodálatos világot tárnak elénk, amikor úgy tűnik, minden szétesni látszik, ezek a fiatalok megmutatják nekünk, hogyan kell élni.

November 28. kedd, 18:30 Josep

1939, február. Spanyol köztársaságiak Franco diktatúrája elől Franciaországba menekülnek. A francia kormány a szabadságukat korlátozó gyűjtőtáborokban helyezi el a menekülteket, ahol alig jutnak tisztálkodási lehetőséghez, vízhez és élelemhez. Az egyik ilyen szögesdróttal határolt táborban két férfi barátságot köt. Egyikük egy őr, a másikuk Josep Bartoli (Barcelona 1910 – NYC 1995), a Franco rendszere ellen harcoló illusztrátor.

★ November 30. csütörtök, 18:30 Életrevalók

Az ejtőernyős balesete után Philippe, a gazdag arisztokrata, felfogadja otthoni segítőnek a külvárosban élő, a börtönből éppen akkor szabadult fiatal Drisst. Kapcsolatukat egyszerre jellemzik a mély beszélgetések és a nevetés, a zakó és a melegítő... Két világ találkozik és ismeri meg egymást, a kapcsolatból pedig váratlanul egy szikrázó, őrült, vicces és mély barátság szövődik, amely életrevalóvá, és a külvilág számára érinthetetlenné teszi őket.

December 5. kedd, 18:30 Yao

A 13 éves Yao bármit megtenne, hogy találkozzon bálványával. Seydou Tall francia színész egy meghívásnak eleget téve utazik életében először ősei földjére, azon belül Dakarba, hogy reklámozza legújabb könyvét. A kisfiú rajongása megindítja a sztárt, így hát Seydou kibújik a kötelezettségei alól, és elhatározza, hogy maga viszi vissza a gyereket a falujába.

December 7. csütörtök, 18:30 Egyszerűen fekete

JP, a 40 éves bukott színész elhatározza, hogy megszervezi az első nagy franciaországi fekete tiltakozó menetet, de a közösség befolyásos személyiségeivel való gyakran burleszkszerű találkozásai és Fary támogatása miatt ingadozik a rivaldafénybe kerülés vágya és a valódi harcos elkötelezettség között...

Online jegyvásárlás: https://franciaintezet.jegy.hu/
A vetítés IF Pass kártyával ingyenes, IF Pass nélkül 1000 Ft. www.franciaintezet.hu/hu/cikkek/if-pass

2023-11-07 18:30 2023-12-07 20:30 Mozi - 2023. november, december

Hozzáadom a naptáramhoz

Francia Intézet, Auditórium

www.franciaintezet.hu

Fő u. 17
1011 Budapest