FRA

Mozi

2019-01-08 18:30 2019-01-31 21:00 Mozi - Január: Siker minden formában

Hozzáadom a naptáramhoz

Mozi - Január: Siker minden formában

2019. január 8. 18:30 - 2019. január 31. 21:00

Ha akarjuk, ha nem, már 2019-et írunk. A január egyet jelent az újévi fogadalmakkal.

A Francia Intézet szeretne segíteni abban, hogy Ön be tudja tartani újévi fogadalmait: olyan filmeket válogattunk össze, amelyek egytől egyig a sikerről szólnak. A sikerről a maga pompájában, a lehető legkülönbözőbb területeken. Szeretnénk Önnek segíteni, hogy össze tudja állítani a 2019-es listáját (és ne vegyen már megint fitneszbérletet úgy, hogy aztán be se teszi a lábát a fitneszterembe).

A siker részben jelenthet szakmai sikereket. Jöjjön és nézzen meg két nő küzdelméről szóló filmeket: Emmanuelle a Number One c. filmben küzd, míg Emilie A munkaügyes c. filmben. Két nagyszerű fiatal nő, két igazi kemény csaj találja magát szembe ugyanazzal a nehézséggel: hogyan legyenek befolyásos nők a szakmai világban.

A sikernek néha ára van és ezt a család fizeti meg. Nézze meg, hogy a híres író, Romain Gary milyen rendkívüli életet élt az édesanyja nyomásának és szenvedélyes szeretetének folytán: erről szól A virradat ígérete c. film. Brahim ugyanezen megy keresztül, amikor is humorista karrierje elkezd villámgyorsan felfelé ívelni: áldozza fel a bátyját a siker oltárán A siker ára c. filmben?

A család segít leküzdeni a legrosszabb tulajdonságainkat. Hagyja, hogy elvarázsolja a Féltékenység c. film, amelyben Karin Viard mindent megtesz azért, hogy leküzdje beteges féltékenységét.

Mi leszek, ha nagy leszek?- teszi fel magának a kérdést minden fiatal. A Vidéki leveleim c. film briliáns választ ad a kérdésre. Az eredmény magával ragadó: a fiatalság a vásznon ritkán volt ennyire szép, pezsgő, magával ragadó, bizalommal teljes és aggódó a jövővel és a sikerre kapcsolatban.

Kiss and cry: ennek is ki vannak téve a fiatalok. Ez a beavatási történet bemutatja, hogy hogyan lehet megtanulni megélni a szabadságot. A megfilmesítés és az alakítás kiváló, a színésznők és a színészek elképesztően játszanak: igazi filmcsemegét láthatnak a nézők.

Jöjjön és nézze meg (újra) Xavier Dolan egyik legmeghatározóbb filmjét, az Így is, úgy is Laurence c. filmet. Ez a megható film arra buzdít, hogy döntsük meg a társadalomban lévő fóbiákat. A film magától értetődően kell, hogy szerepeljen a megnézendő filmek listáján.

2019-01-08 18:30 2019-01-31 21:00 Mozi - Január: Siker minden formában

Hozzáadom a naptáramhoz

Institut français de Budapest, Auditorium

www.franciaintezet.hu

Fő u. 17,
1011 Budapest