FRA

Konferenciák

2023-10-04 18:00 2023-10-04 19:00 Micro-Folie | Dívák. Két nagyívű színészpálya: Sarah Bernhardt és Jászai Mari

Hozzáadom a naptáramhoz

Micro-Folie | Dívák. Két nagyívű színészpálya: Sarah Bernhardt és Jászai Mari

2023. október 4. 18:00 - 19:00

A két sztárszínésznő azonos időben élt, de két nagyon különböző helyzetű és állapotú országban építettek fel remek önmenedzseléssel máig híres, szárnyaló karrriert. Életükben nem csak a színháznak, de más művészeteknek is jutott hely, és mindketten folyamatosan felbolygatták a közvéleményt szerelmi ügyeikkel. Kivételes pályájukról, varázslatos személyiségükről, máig érvényes hatásukról szól ez az írásaikkal tarkított est.

Ismét megérkezett a Francia Intézetbe a Micro-Folie!

A Francia Intézet digitális kulturális tere szeptember 20-tól ismét nyitva áll a nagyközönség előtt. A világ legnagyobb gyűjteményeinek kincsei, és annak minden formája elérhető lesz a kultúra és a tanulás iránt érdeklődő közönség számára. A Micro-Folie egy újszerű múzeumi élményen keresztül mutatja be a gyűjtemények legizgalmasabb darabjait egy különleges vezetett élményen keresztül fiataloknak és idősebbeknek egyaránt.

Mi az a "Micro-Folie"?

A legnagyobb francia és nemzetközi kulturális intézmények többezer digitalizált műalkotása - festmények, szobrok, színházi előadások stb. - egy külön erre a célra tervezett térben, tematikus workshopok keretében kerül bemutatásra a Francia Intézetben. A Micro-Folie olyan francia gyűjtemények között válogat mint a Louvre, az Orsay Múzeum, a Pompidou Központ, a Versailles-i kastély, az Avignoni Fesztivál vagy a Párizsi Opera.

Online jegyvásárlás: ► https://franciaintezet.jegy.hu/program/divak-ket-nagyivu-szineszpalya-sarah-bernhardt-es-jaszai-mari-divas-deux-grandes-comediennes-au-152336
A vetítés IF Pass kártyával ingyenes, IF Pass nélkül 1500 Ft. ►www.franciaintezet.hu/hu/cikkek/if-pass
A helyszínen csak bankkártyás fizetésre van lehetőség.

2023-10-04 18:00 2023-10-04 19:00 Micro-Folie | Dívák. Két nagyívű színészpálya: Sarah Bernhardt és Jászai Mari

Hozzáadom a naptáramhoz