FRA

Konferenciák

2021-11-02 19:00 2021-11-30 20:00 19. Környezetvédelmi és fenntartható fejlődési hónap

Hozzáadom a naptáramhoz

19. Környezetvédelmi és fenntartható fejlődési hónap

2021. november 2. 19:00 - 2021. november 30. 20:00

19. Környezetvédelmi és fenntartható fejlődési hónap

KONFERENCIÁK és ESEMÉNYEK
KONFERENCIATerületi vízgazdálkodás konferencia
November 4. 8:30 - 16:00

Konferencia a helyi hatóságok (városok vagy agglomerációs közösségek) fellépéséről és szerepéről a vízgazdálkodás terén: szerep, hatáskör, szennyvízkezelés, ivóvíz, minőség, infrastruktúra; az éghajlatváltozás és az erőforrásokhoz való hozzáférés egyre növekvő korlátozásai.

Francia és magyar nyelven, szinkrontolmácsolással.
Helyszín: a Francia Intézet előadóterme

KONFERENCIA és kerekasztal - Sivatag vagy Édenkert?
A mezőgazdaság szerepe a vízgazdálkodásban

November 22. - 9:30 -17:00

A Védegylettel és a Magyar Agrárökológiai Hálózattal együttműködésben megrendezésre kerülő konferencia áttekintést nyújt a mezőgazdaságról és annak vízhasználatról.

Francia és magyar nyelven, szinkrontolmácsolással
Helyszín: a Francia Intézet előadóterme

CORNER XR
November 18-án 14:00-tól 19:00 és november 20-án 10:00-tól 14:00-ig

A Rencontres XR részeként az Intézetben a közönség számára ízelítőt kínálunk a virtuális valóságba. Felfedezhetjük a biológiai sokféleséggel és ökológiával kapcsolatos francia alkotásokat: PLANET ∞, egy organikus mese a virtuális valóságban,  Gloomy Eyes, egy VR fikció, egy különös szerelem története egy nap nélküli világban...

Francia és angol nyelven
Helyszín: az Intézet első emeleti üvegterme alatt (nov. 18. csütörtök) és a 4. emeleti médiatárban (non. 20. szombat).

MOZI

Vörös riasztás: Francia thriller, 2021, 98 perc
November 2. 18:30

Nourt nemrég vették fel ápolónőnek abba a vegyi üzembe, ahol az apja, szakszervezeti képviselő és régóta a vállalat fontos oszlopa. Miközben a gyárban egészségügyi ellenőrzés folyik, egy újságíró a hulladékgazdálkodás után nyomoz. A két fiatal nő fokozatosan rájön, hogy ez a gyár, a helyi gazdaság egyik alappillére, számos titkot rejteget. Nournak választania kell: a szennyező kibocsátásokról szóló hazugságokról, a hamisított orvosi feljegyzésekről és az eltitkolt balesetekről hallgasson vagy árulja el apját, hogy kiderüljön az igazság.

Francia nyelven, magyar és angol felirattal | Facebook esemény

Volt egyszer egy erdő: Dokumentumfilm, 2013, 78 perc
November 9. 18:30

Egy rendkívüli utazás az esőerdő mélyére, amely kivételes behatolást nyújt ebbe a vad világba, amely eredeti állapotában maradt fenn, tökéletes egyensúlyban, ahol minden egyes organizmus - a legkisebbtől a legnagyobbig - kapcsolatban áll az összes többivel, és alapvető szerepet játszik. Először születik meg a szemünk előtt egy trópusi erdő.

Francia nyelven, magyar felirattal| Facebook esemény

Halszerelem: Vígjáték, 2020, 89'
November 11. 18:30

Míg Miranda, a világ utolsó bálnája az újságok címlapján látható, Daniel, egy megszállott fizikus azon kísérletezik, hogyan lehetne a halak párzási vágyát visszaadni. A kiábrándult agglegény is vágyik arra, hogy apa legyen, de ezt a kérdést is tudományosan kívánja kezelni.

A probléma az, hogy Bellerose-ban mindössze három szülőképes korú nő él, ami azt jelenti, hogy egy a 623232,33-hoz az esélye annak, hogy találkozik leendő gyermekei anyjával. Egy napon azonban, amikor megment egy furcsa, lábakkal rendelkező halat a fulladástól, Daniel megtanul újra szerelmes lenni.
Francia nyelven, magyar felirattal | Facebook esemény

Szomjazó világ: Dokumentumfilm, 2012, 91'

November 16. 18:30

Yann Arthus-Bertrand a föld lakossága túlélésének egyik legfontosabb kérdésével, a vízzel foglalkozik. Napjainkban, amikor a világ népessége növekszik és az éghajlatváltozás hatásai egyre súlyosbodnak, a víz a bolygó egyik legértékesebb természeti erőforrása lett....

Francia nyelven, magyar felirattal | Facebook esemény

Holnap: Dokumentumfilm, 2016, 120’µ
November 18. 18:30

Egy tanulmány szerint az emberiség egy része kipusztulhat, még mielőtt a XXII. század beköszöntene. Mélanie Laurent színésznő és Cyril Dion úgy döntöttek, hogy egy kisebb forgatócsoporttal nyakukba veszik a világot, és tíz különböző országban körülnéznek és puhatolóznak, hogy vajon mi állhat a közelgő katasztrófa hátterében.

Francia és angol nyelven, magyar felirattal | Facebook esemény

A föld nevében: Francia dráma, 2019, 103’
November 30. 18:30

Pierre huszonöt éves, amikor hazatér Wyomingból. Megnősül és átveszi a családi birtokot. Húsz év alatt sokat fejlődött a gazdaság, és a család is kibővült. Úgy tűnik, minden a legnagyobb rendben. Csakhogy az adósság gyűlik, Pierre pedig halálra dolgozza magát. És hiába állnak mögötte a szerettei, lassan elhatalmasodik rajta a kétségbeesés. Rövid: Pierre huszonöt évesen nősül és veszi át a családi birtokot. Húsz év alatt a gazdaság és a család is kibővült. Úgy tűnik, minden a legnagyobb rendben. Csakhogy az adósság gyűlik…

Francia nyelven, magyar felirattal | Facebook esemény

 

A környezetvédelmi hónap programját támogatja a BNP Paribas, és a Schneider Electric

2021-11-02 19:00 2021-11-30 20:00 19. Környezetvédelmi és fenntartható fejlődési hónap

Hozzáadom a naptáramhoz

Institut français en Hongrie

www.franciaintezet.hu

Fő u. 17
1011 Budapest