FRA

Hasznos informaciók

GYIK - Tanfolyamok

Gyakran ismételt kérdések

Egy évben 4 tanfolyami időszak van :

  • január - március
  • április - június
  • július-augusztus
  • szeptember - december

Válassza az időbeosztásának és egyéni céljainak leginkább megfelelőt tanfolyamaink közül! Normál ütemű tanfolyamok (40 tanóra 10 héten keresztül), intenzív tanfolyamok (40 tanóra 3 héten keresztül), szuper-intenzív tanfolyamok (40 tanóra 2 héten keresztül), egyéni nyelvórák (óraszám egyéni igények szerint).

Tematika szerint különböző tipusú kurzusok közül lehet választani: általános francia nyelvtanfolyamok, tanfolyamok gyerekeknek, szaknyelvi kurzusok, tematikus műhelyek (társalgás, közéleti vitaklub stb.), nyelvizsgára felkészítő tanfolyamok.

Természetesen, minden tanfolyami időszakban indulnak nyelvvizsgára - elsősorban a francia DELF/DALF nyelvvizsgákra - felkészítő tanfolyamok. A beiratkozás előtt szintfelmérő teszt kitöltése ajánlott.

A felkészülés egyéni nyelvórákon is lehetséges

 

A csoportok minimális létszáma 6 fő. Egy csoportban maximum 12 fő lehet.

Az általános francia nyelvórákon az alábbi tankönyveket használjuk:

  • felnőtt  => Cosmopolite
  • fiatalok => Adomania
  • gyerekek => les Loustics

A tankönyv ára benne van a beiratkozási díjban?

A tankönyv árát a beiratkozási díjon felül kell kifizetni.

A Franica Intézetben található Prélude könyvesboltban a tankönyvek kedvezményes áron megvásárolhatóak.

Milyen egyéb pedagógiai segédanyagokat használnak a nyelvórákon ?

A tanárok a tanulók igényei szerint választanak kiegészítő anyagokat, amelyek az órákon használt tankönyv ismereteit mélyítik el és egészítik ki.

A nyelvórák kipróbálására nincs lehetőség, de a Francia Intézetben rendszeresen (évente két alkalommal, szeptemberben és márciusban) megtartott nyílt napok során bárki részt vehet bemutatóóráinkon.

Igen, abban az esetben, ha a csoport, amelyikbe beiratkozott, nem megfelelő, az első két hétben lehetséges a csoportváltás a nyelvtanárral és a titkársággal történő konzultációt követően.

A beiratkozási idő lezárultával is lehet csatlakozni egy csoporthoz, szintfelmérő teszt kitöltése után. A szintfelméfő teszthez időpontot a titkárságon kell kérni.

A Francia Intézet nem tudja garantálni a nyelvtanár személyét a kurzus indulása előtt.

Az órák alatt használt közös nyelv a francia. Azok is beiratkozhatnak tehát egy nyelvórára, akik nem beszélnek magyarul.

Miért csak franciául beszélnek az órákon?

Meggyőződésünk, hogy a nyelvtanulás csak úgy lehet hatékony, ha a tanult nyelven kommunikálunk. Tanáraink más idegen nyelveken is beszélnek (angol, német stb.) és képesek felmérni, hogy a tanulóknak mikor van ténylegesen szükségük arra, hogy más nyelvet használjanak.

Tájékoztassa a tanárát, hogy el tudja juttatni Önnek az óra anyagát.

Fontos megjegyezni, hogy a nyelvtanulás hatékonysága érdekében elengedhetetlen az órákon való jelenlét, valamint az otthoni készülés.

Igen, a tanfolyamok felmérővel zárulnak. A kurzus végén pedig egy értékelő lapot adunk, amelyen feltüntetjük a megszerzett kompetenciákat (hallott és írott szövegértés, írásbeli és szóbeli szövegalkotás) és azt, hogy a tanuló a tanfolyam elvégzését követően elérte-e a következő tudásszintet.

A hivatalos értékeléshez lehetséges DELF/DALF nyelvvizsgát tenni.

A tanfolyam befizetett összegét nem tudjuk visszatéríteni, sem beszámítani egy későbbi tanfolyam árába, sem egyéni nyelvórák díjába.

További információk a  szabályzatban.

Igen, a 3., és 4. emeleti tantermek rendelkeznek ingyenes wifi hozzáféréssel.