FRA

Hasznos informaciók

GY.I.K. - Nyelvvizsgák

Gyakran ismételt kérdések

Ha a Francia Intézet tanfolyamaira jár, a tanfolyam szintje jó kiinduási pont a nyelvi szint meghatározásához. 
Bizonyos időszakokban van lehetőség ingyenes szintfelmérő teszt megírására is. Az időpontokról  érdeklődjön a Francia Intézet recepcióján. 

A különböző DELF/DALF szintek egymástól függetlenek, így nem szükséges sorrendben megszerezni az egymást követő szinteket.  Vagyis bármelyik nyelvvizsgára jelentkezhet közvetlenül.

A DELF és DALF Magyarországon honosítható nyelvvizsgák. A honosítást a Nyelvvizsgáztatási Akkreditációs Központnál kell kérni. A Francia Intézet Nyelviskola és Vizsgaközpontja adja ki a honosításhoz szükséges hiteles másolatot a vizsgabizonyítványról. 
2018. január 1-jétől honosított DELF B2 vagy DALF C1 nyelvvizsga esetén lehetőség van a honosítási díj visszatérítésének igénylésére . Bővebb információ a visszatérítésről a NYAK  honlapján található.

A DELF Junior nyelvvizsga témaválsztásában a fiatalok érdeklődési köréhez igazodik.

A nyelvvizsgára a jelentkezési lap kitöltésével, aláírásával és leadásával lehet jelentkezni a Nyelviskolában (3.emelet) vagy beküldhető a cours@inst-france.hu emailre. A jelentkezés a vizsgadíj befizetésével válik véglegessé. A befizetés határideje a jelentkezési határidővel megegyezik. 

Igen, a sikeres nyelvvizsga letételéig bármennyiszer jelentkezhet, de amennyiben sikerült a nyelvvizsgája, ugyanazon a szinten már nem vizsgázhat.

Igen, a magyar kormány honosíttatási kérelem benyújtása esetén elfogadja a B1-es DELF nyelvvizsgát és államilag elismert alapfokú nyelvvizsgát állít ki.  

Igen, van lehetőség online jelentkezésre. A kitöltött és aláírt jelentkezési lapot a cours@inst-france.hu e-mailcímre kell beküldeni. A jelentkezés a vizsgadíj befizetésével válik véglegessé. A vizsga a Budapesti Francia Intézetben zajlik.

Az eredményekről 6 héten belül emailben küldünk tájékoztatást.

A vizsgázói kódját tartalmazni fogja az értesítő e-mail, melyet a vizsga előtt meg fog kapni. 

A pontos időpontokról valamint a vizsga helyszínéről szóló értesítést a nyelviskola a vizsga előtti héten küldi ki emailben. 

A vizsgabehívót, egy fényképes személyazonosságot igazoló dokumentumot (személyigazolvány, útlevél) és tollat. A vizsgalapokat a Francia Intézet biztosítja. 

Amennyiben valamilyen fogyatékossággal él, jelezze a beiratkozásnál, és hozzon magával orvosi igazolást. Az igazolás ismeretében kollégáink eldöntik, van-e lehetősége vizsgát tenni, illetve tudjuk-e biztosítani a lebonyolításhoz szükséges feltételeket.

Egyszeri halasztás a következő indokokkal lehetséges :

  • Betegség
  • Kórházi tartózkodás
  • Közeli rokon halála
  • Baleset

Kérjük, e-mailben vagy postai úton juttassa el hozzánk az akadályoztatást igazoló dokumentumot, a személyi igazolványa fénymásolatát és a nyelvvizsgára szóló behívóját.

Igen, azzal a feltétellel, ha a két időszak között eltelt 60 nap (TCF vizsgatípustól és vizsgahelytől függetlenül). Amennyiben ennél kevesebb idő telt el a két vizsga között, semmilyen visszatérítésre vagy halasztásra nincs lehetőség. 

Az eredmények a vizsgaidőszak lezárulása után legkésőbb 4 héten belül kerülnek kihirdetésre. A nyelvvizsga-bizonyítványokat a Francia intézet nyelviskolájának titkárságán személyesen vagy meghatalmazással vehetik át.