FRA

Programok

2020-11-06 10:30 2020-11-06 12:00 Városok, helyi és megújuló energia: francia-magyar tapasztalatcsere

Hozzáadom a naptáramhoz

Városok, helyi és megújuló energia: francia-magyar tapasztalatcsere

2020. november 6. 10:30 - 12:00

Az önkormányzatok Franciaországban és Magyarországon is egyre inkább képesek olyan új projekteket építeni és véghez vinni, amelyek keretében megújuló energiákat állítanak elő vagy használnak fel. Jó pár éve záporoznak az ötletek, részben annak köszönhetően, hogy a technológiai újítások lehetővé teszik, hogy a projekteket olcsóbban, hatékonyabban, elérhetőbben valósítsák meg. Manapság egyre fontosabb, hogy az önkormányzatok új területi energetikai kormányzást dolgozzanak ki. 

  

Azonban a projektek megvalósítása továbbra is kérdéseket vet fel: hogyan válasszuk ki a jó projektet és hogyan finanszírozzuk ezeket a zöld projekteket? Hogyan tud egy önkormányzat megújuló energiával kapcsolatos projektet finanszírozni? Kihez vagy milyen szervezethez fordulhat? 

  

A webinárium célja, hogy górcső alá vegyük az önkormányzatok számára elérhető különböző finanszírozási eszközöket és összehasonlítsuk a francia és a magyar önkormányzatokat, hogy új perspektívákat és finanszírozási technikákat ismerhessünk meg és megosszuk egymással a tapasztalatokat és a jó gyakorlatokat. 

  

Résztvevők

-              Guillaume Coutey, Malaunay polgármestere 

-              Cserháti Ferenc, Veresegyház alpolgármestere 

-              Kristina Dely, Energy Cities

-              Michel Maya, Tramayes polgármestere (AMORCE)

 

Francia és magyar nyelvű szinkrontolmácsolással.

A webinárium ingyenes, de a regisztráció kötelező erre a linkre kattintva : https://framaforms.org/varosok-helyi-es-megujulo-energia-francia-magyar-tapasztalatcsere-1603284353

A linket a webinárium eléréséhez az esemény előtt e-mailben kapja meg.

2020-11-06 10:30 2020-11-06 12:00 Városok, helyi és megújuló energia: francia-magyar tapasztalatcsere

Hozzáadom a naptáramhoz