FRA

Programok

2019-11-15 10:00 2019-11-15 16:15 MIT TEHETÜNK AZ ÉGHAJLATVÁLTOZÁSSAL SZEMBEN ?

Hozzáadom a naptáramhoz

MIT TEHETÜNK AZ ÉGHAJLATVÁLTOZÁSSAL SZEMBEN ?

Colloque

2019. november 15. 10:00 - 16:15

Az éghajlatváltozás soha nem látott mértékben gyorsul. Az Éghajlat-változási Kormányközi Testület (IPCC) nemrégiben megjelent következtetései szerint klímavészhelyzettel állunk szemben. Most még van lehetőség arra, hogy lelassítsuk a már elkezdődött folyamatot. Minden társadalmi szereplőnek megvan a szerepe az éghajlatváltozás elleni harcban és minden egyén tevékenysége számít.

A Francia Intézet szervezésében, november 15-én megrendezésre kerülő konferencia célja, hogy bemutassa a társadalom különböző szereplőinek a szerepét és, hogy rávilágítson arra, hogy ezek a tevékenységek mennyire kiegészítik egymást. Hervé Le Treut klimatológus nyitóelőadásában fel fogja hívni a figyelmet a globális és a helyi szinten végzett tevékenységek fontosságára, ezután pedig három kerekasztal-beszélgetés járja körül az állami hatóságok, a civil szervezetek és a vállalatok szerepét.

A konferenciát együttműködésben a BNP Paribas-val, a BNP Paribas Alapítvánnyal, a COLAS-val és az ENGIE-vel a Magyarországi Francia Nagykövetség, a Budapesti Francia Intézet, az Europe Direct Szeged, a Wallonie-Bruxelles International, a Szegedi Tudományegyetem Frankofón Egyetemi Központja, a The Climate Reality Project és a Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért szervezi.

A konferencia szerves részét képezii a Környezetvédelmi Hónapnak és kötődik az előző napon, november 14-én Szegeden, az SZTE Tanulmányi és Információs Központban megrendezett konferenciához, amely az éghajlatváltozás hatásairól és kihívásairól szól. A november 14-i rendezvényünk programja itt található.

A november 15-i konferencia programja itt elérhető.

Szinkrontolmácsolás francia, angol és magyar nyelven.

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni az alábbi linken lehet: https://frama.link/tenni

A rendezvény plakátja

 

2019-11-15 10:00 2019-11-15 16:15 MIT TEHETÜNK AZ ÉGHAJLATVÁLTOZÁSSAL SZEMBEN ?

Hozzáadom a naptáramhoz

Institut français de Budapest, Auditorium

www.franciaintezet.hu

Fő u. 17,
1011 Budapest